Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige appeltaart recept
Romige appeltaart recept

Romige appeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175C. Meng (in de keukenmachine) de bloem, het bakpoeder, 125 gram suiker, de boter en het ei tot een soepel deeg. Vet een springvorm (doorsnede ca. 26-28 cm) in en druk het in de vorm uit met een hoge opstaande rand. Schil de appels en snijd elke appel in 8 partjes. Zet de appelpartjes rechtop dicht tegen elkaar aan in de vorm. Roer in een kom de puddingpoeder met de rest van de suiker, de vanillesuiker en 2 deciliter room tot een glad mengsel. Breng in een pan de rest van de room aan de kook. Roer van het vuur af het puddingmengsel erdoor en laat het geheel even doorkoken tot een dikke vla. Schenk de vla over de appels. Bak de appeltaart onder in de oven in ca. 1 uur en 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna nog minstens 1 uur in de koelkast koud worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven