Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige appeltaart recept
Romige appeltaart recept

Romige appeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.
Kneed bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand goed kneden in 10 minuten). Kan ook in de broodbakmachine. Zelf de kneedtijd in de gaten houden. Houd iets deeg achter, verkruimel dit en gebruik dit voor het afdakje van de taart. Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in. Ook de zijkanten met bakpapier bekleden.
Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm en bestrooi deze met iets suiker en kaneel. De hele vorm moet goed gevuld zijn. Roer (met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 milliliter van de slagroom. Let op dat alle klontjes weg zijn. Het moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom. Zet pan weer terug op een laag vuur en breng het al roerend aan de kook. Schep dan de pudding over de appels in de vorm. Verkruimel de rest van het deeg over het gebak.
Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven. Dit is ook beslist nodig om hem lekker te laten opstijven.

Serveersuggesties

Serveertips: Je kunt er slagroom op doen, maar persoonlijk vind ik dat intens jammer van de heerlijke romige smaak. Nog een tip als variatie: hij is ook erg lekker om eens met rum-rozijnen kookpudding te maken. ook heerlijk! Verder nog een bewaartip: Als de taart goed is afgekoeld en je hebt de springrand verwijderd, dan kun je de taart op de bodem van de springvorm laten zitten. Doe er een grote plastic zak luchtdicht overheen en goed dichtmaken (bijvoorbeeld plastic pedaalemmer zak) en zet de taart in de koelkast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Romige appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hoeveel room?
    Boogschutter100 gaf dit recept op 5 oktober 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven