Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Rode bessentaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Bestrijk de bodem van de vorm met boter, bestrooi hem met 40 gram van de suiker en verdeel daarover de rode bessen. Verwarm de oven voor op 175C. Meng de in blokjes gesneden boter met de resterende basterdsuiker in de kom van de mixer tot een licht en luchtig mengsel. Schep het botermengsel in een grote kom en meng er beetje bij beetje het losgeklopte ei door. Schep eerst de bloem, daarna de gist en ten slotte de vanillesuiker erdoor. Schep het beslag op de rode bessen en verdeel het gelijkmatig met een spatel (of eerst met vochtige handen en daarna met een spatel). Schuif de taart 40 minuten in de hete oven. De taart moet iets vochtig blijven. Stort de nog warme taart op een platte schaal.

Serveersuggesties

Dezelfde heerlijke taart krijg je ook als je rode bessen vervangt door bosbessen, frambozen of rabarber. Rabarber moet je wel eerst even bakken voor je ze in taart kan gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode bessentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rode bessentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • In plaats van gist is bakpoeder aan te raden. Verder heerlijk!
    Chris gaf dit recept op 30 juli 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven