Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstevlaai recept
Rijstevlaai recept

Rijstevlaai


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Begin met de vulling. Kook de rijst in de melk met de vanillesuiker en een mespunt zout in een pan met dikke bodem volgens aanwijzing van verpakking. Klop de eieren los en roer er de suiker en custardpoeder door. Roer dit mengsel met de boter door de rijst en laat de massa afkoelen. Kneed van witbroodmix, de lauwwarme melk, boter, suiker en de helft van het losgeklopte ei een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Bereiden: Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvak uit tot een ronde lap van ca. 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei. Verdeel het rijstmengsel over de boden en bak de vlaai in het midden van de over in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Serveersuggesties

De vlaai is extra feestelijk als deze wordt bestreken met slagroom die bestrooid wordt met geraspte of geschaafde chocolade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijstevlaai recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rijstevlaai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

  • De rijstevlaai vanmiddag gemaakt. De vulling is wat stevig geworden. En ook de bodem is niet zo erg luchtig. Toch het recept gevolgd. Wat heb ik verkeerd gedaan. De smaak van de vulling is wel hel erg... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 9 maart 2016 4 uit 5 sterren
  • De rijstevlaai is perfect en smaakt heerlijk. Ik heb alleen een vraagje: wat is een half pak, in sommige pakken zit 400 gr. - 500 gr. en ik heb zelf pakken van een kilo. Misschien beter om aan te gev... Lees reactie
    Nicole gaf dit recept op 22 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Niet overal in de wereld heb je kant en klare pakjes, dus dit soort recepten a.u.b. ook de normale bodem-mix erbij zetten!
    Mieke gaf dit recept op 28 februari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven