Ricottataart met rozijnen en marsala
- Herkomst Italie
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van jodiaanstoot
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Doe de met de in een kom.
Splits 1 ei.
Doe de eidooier, , 15 gr suiker, 100 gr en 1 el koud water in een kom.
Kneed tot een kruimelige massa.
Maak er een bal van en verpak in huishoudfolie.
Leg het 15 min in de koelkast.
Rol van het deeg een cirkel van 28 cm doorsnede.
Leg het in de springvorm.
Prik er gaatjes in met een vork.
Zet het afgedekt 20 min in de koelkast.
Verwarm de oven op 190 graden.
Bak blind in ca 15 min lichtbruin.
Haal uit de oven en bak nog 5 min.
Laat afkoelen in de vorm.
Zet de oven op 160 graden.
Rasp de gele schil van de en pers uit.
Roer de los.
Smelt 40 gram .
Voeg dit toe aan de met 2 , , rest van de suiker, , met , citroenrasp en citroensap.
Meng het tot een egale massa en schenk over de bodem.
Bak in ca 70 min in de oven goudbruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ricottataart met geconfijte citroenschil42u25m
-
Recept
Appelcake met pijnboompitten en rozijnen41u10m
-
Recept
Kwarkroomtaart met rozijnen41u30m
-
Recept
Oliebollen met rozijnen435m
-
Recept
Appelflappen met kaneel en rozijnen41u15m
-
Recept
Terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en ricotta
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 338 kcal | 16% | 2704 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 352 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |