Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rhumgebak met rozijnen recept
Rhumgebak met rozijnen recept

Rhumgebak met rozijnen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe in een potje een beetje melk en en los er de vanillepoeder in op. Doe de rest van de melk in een kookpot. Breek er de beschuiten in en doe er de boter, de suiker en en candijsiroop bij. Laat het geheel koken, doe er dan de vanillepoedermengsel bij en laat nog even doorkoken. Haal dan van het vuur. Als er nog te grote stukken inzitten, kan je het geheel even mixen, maar dat hoeft niet. Voeg het geel van het ei bij de massa en daarna de tot schuim geklopte eiwitten. Doe er nu een handvol rozijnen bij en een scheutje rhum. Neem nu een ronde bakvorm van 28 cm en wrijf deze goed in met olie of boter. Giet alles in de bakvorm. de oven voorverwarmen op 250°C en dan een 1 uur laten bakken op 200°C en vervolgens nog een 5 minuten laten staan in uigeschakelde oven. Even met een naald in prikken om te zien of er geen deeg meer aanhangt en dan is ze klaar. Dan de cake laten afkoelen vooraleer uit de vorm te halen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rhumgebak met rozijnen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven