Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarbertaart recept
Rabarbertaart recept

Rabarbertaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden.
vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en bekleed hem met bakpapier. Klop de boter met alle suiker romig en mix de eidooiers erdoor. Zeef het bakmeel met de ma´zena en roer het afgewisseld met de karnemelk door de botermassa.
Schep het beslag in de vorm, strijk glad en bak in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart afkoelen.
Schakel de oventemperatuur terug naar 160 graden.
Schil de rabarber en snijd de stengels in boogjes van 2 cm.
Klop de eiwitten stijf met het citroensap en het zout in een vetvrije kom en dito kloppers tot stijve pieken. Klop er dan de poedersuiker in gedeelten door.
Spatel het amandelmeel en de rabarber erdoor en verdeel over de taartbodem. Bak de taart nog 22.5 minuten. Laat de taart afkoelen in de vorm. Verwijder dan pas de de rand. Snijd de taart in punten

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rabarbertaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven