Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarbermuffins recept
Rabarbermuffins recept

Rabarbermuffins


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven op 200 graden C. Hak de walnoten grof. Doe 250 gram basterdsuiker, de olie, het ei, de vanille en de karnemelk in een grote kom en meng goed. Schep er vervolgens de rabarber en 75 gram van de gehakte walnoten door. Strooi er de bloem, het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda en havermout over. Spatel alles luchtig en snel door elkaar (het beslag mag een beetje rommelig blijven (als je te lang roert, rijzen de muffins niet goed) en vul hiermee de holletjes van het muffinblik. Hak de rest van de walnoten wat fijner en meng ze met de resterende basterdsuiker en de kaneel. Strooi dit mengsel gelijkmatig uit over de muffins. Bak ze in 20 - 25 minuten gaar. Eet ze niet gloeiend heet maar wel warm. Als je ze langer wilt bewaren, vries ze dan in en warm ze voor je ze eet nog even op in de oven.

Allergenen Informatie

Voor dit rabarbermuffins recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven