Quatre-quarts

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op175 graden celsius.
    Het geel van de mengen met de .
    Doe er de boter bij.
    Doe er de bloem bij en als laatste het wit van de al opgeklopt.
    Schep het beslag in een ingevette bakvorm.
    Bak de cake in 60 tot 70 minuten in het midden van de oven op 175 graden celsius lichtbruin en gaar.
  2. Schakel de oven na 15 minuten terug naar 160 graden graden.
    Laat de cake op een rooster afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • zelfrijzende bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Quatre-quarts heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies
RESET

Mijn enige probleem was om hoe veel eieren we er in doen, nu weet ik het terug; thnx De vraag is, waarom eiwit opkloppen? denk om hem lichter te maken ... Denk er morgen een scheutje cognac erbij te... Lees reactie
Bobby 26 februari 2014
Eerste keer dat mijn cake eens goed doorbakken is! En dan ook nog eens lekker van smaak. Bedankt!
Yasmine 1 september 2013
Berelekker! Dit moet je gewoon proberen.
Alex 9 oktober 2012
Je kunt altijd checken of cake gaar is door er met een sateprikker in het midden in te prikken. Komt de prikker er makkelijk en schoon uit? Dan is de cake gaar!
28 juli 2011
Dit recept geeft een lekker en luchtig resultaat maar er staat nergens op hoelang het mengsel in de oven moet zitten.
9 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
799 kcal
39%3196 kcal
Vetten
45 g.
64%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Quatre-quarts