Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Puddingtaart met bessen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed 250 gram bloem, 50 gram suiker, een snufje zout, 125 gram boter in stukjes en 1 ei eerst met de deeghaken van de mixer en dan met een koele hand tot een glad deeg.
Leg het deeg vervolgens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Vet een rechthoekige ovenvorm (20 x 29 cm) of een ronde taartvorm met uitneembare bodem (doorsnede 28 cm) met een beetje boter.
Rol het deeg uit tot een rechthoek (ca. 24 x 33 cm) of cirkel (Ca. 32 cm doorsnede). Bekleed de taartvorm met het deeg en druk goed bij de randen aan. Prik met een vork meerdere malen gaatjes in het deeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Leg een groot stuk bakpapier over het deeg en vul de vorm met de gedroogde bonen. Bak de bodem ca. 25 minuten blind. Neem de bonen en het bakpapier uit de vorm. Laat de taart in de vorm afkoelen
Roer 100 milliliter melk, het vanillepuddingpoeder en 50 gram suiker door elkaar.
Breng de overige melk aan de kook en roer het puddingpoedermengsel er doorheen. Breng nogmaals aan de kook en laat alroerend nog 1 minuut zachtjes koken. Roer de amandelen erdoorheen. Laat de pudding afkoelen en roer hem hierbij geregeld door.
Roer de creme fraiche en de slagroomversteviger door elkaar.
Roer het mengsel door de pudding. Strijk de pudding in de taartbodem.
Zet de taart ca 1 uur in de koelkast.
Maak de bramen en de blauwe bessen schoon. Meng het glazuur en 2 eetlepel suiker door elkaar. Roer er 250 milliliter water doorheen. Breng alroerend aan de kook. Roer de bramen en de bessen erdoorheen. Verdeel het mengsel over de taart. Zet de taart 30 minuten in de koelkast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit puddingtaart met bessen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven