

Pruimentaart met kaneel
- Nederland
- Taart en gebak
- 8 portie(s)
- 20 minuten
- 55 minuten
- breemer
Ingrediënten
- 150 gram en 2 eetlepel suiker
- 115 gram zachte boter
- 125 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 2 eieren
- 500 gram pruimen zonder pit
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
Vet een springvorm invan 26 cm doorsnede
Klop 150 gr suiker en de zachte boter met een mixer romig.
mix de eieren en vervolgens (de gezeefde) bloem, bakpoeder en zout door het beslag, tot het glad is.
Verdeel het beslag in de vorm. Beleg met de pruimen (dicht bij elkaar) met de snijzijde naar boven.
Meng de resterende suiker en kaneel en bestrooi de pruimen daarmee.
Bak de taart 52.5 min
Meer Recepten
- Appel-pruimentaart4 taarten
1 uur en 10 minuten
lucyvader - Pruimentaart8 taarten
1 uur
bets - Far Breton ( Franse pruimentaart)10 taarten
1 uur en 30 minuten
casapapusilor
Allergenen Informatie
Voor dit pruimentaart met kaneel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Taart en gebak
- Pruimentaart met kaneel