Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimenschuitjes recept
Pruimenschuitjes recept

Pruimenschuitjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de pruimen en laat ze uitlekken. Verwijder de steeltjes en de pitten. Rol het bladerdeeg met bakpapier op een bakblik (ca. 40 cm breed) uit. Rol het deeg aan alle kanten, ca. 2 cm op en kerf de randen met de rug van het mes in. Druk ze daarbij iets platter. Steek de deegbodem met een vork meermalen in. Kluts de eidooier met de melk en bestrijk daarmee de deegranden. Strooi 1 eetlepel hagelsuiker eroverheen. Roer de pruimencompote of jam glad en strijk het over de bodem. Verdeel de pruimen er opengeklapt overheen. Bak de bodem ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden C. laat de taart afkoelen. Klop de slagrom stijf met 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker. Strijk de slagroom luchtig over de vruchten en garneer met de noten en 1 eetlepel hagelsuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit pruimenschuitjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven