Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimen-kruimelkoeken recept
Pruimen-kruimelkoeken recept

Pruimen-kruimelkoeken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng 500 gram bloem met 75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout. Verwarm de melk lauwwarm. Verbrokkel de gist in de melk en laat hem oplossen. Schenk de gistmelk bij het bloemmengsel. Voeg 1 ei en 50 gram in stukjes toe. Kneed het deeg met de deeghaken van de handmixer tot een glad deeg. Laat afgedekt ca. 45 minuten op een warme plek rijzen.
Doe 300 gram bloem, de haverzemelen, 125 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker een snufje zout, 1 ei en 150 gram boter in stukjes in een kom. Kneed eerst met de deeghaken van de handmixer en vervolgens kort met de hand tot een kruimeldeeg.
Was de pruimen en halveer ze. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in partjes.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Kneed het gistdeeg goed door op een met bloem bestoven werkblad. Vorm het deeg tot een rol van ca. 36 cm lang en snijd de rol in 12 plakken. Rol elke plak deeg uit tot een cirkel van 11 cm doorsnede en leg op de bakplaten.
Bestrijk de deegcirkels met de pruimenjam en laat daarbij rondom een rand van ca. 1 cm vrij. Verdeel de pruimen over de pruimenjam.
Verkruimel het kruimeldeeg over de pruimen. Laat het geheel ca. 10 minuten rusten.
Bak de pruimenkoeken per bakplaat ca. 12 minuten in de oven. Laat afkoelen. Bestuif de pruimenkruimelkoeken met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pruimen-kruimelkoeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven