Preiquiche
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Judajuol
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Bakplaat
- Hapjespan
- Oven
Bereidingswijze
- Leg de ontdooide plakjes op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestrooid wervlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van 30 cm.
- Bekleed de ingevette vorm met het deeg, druk het in de rand van de vorm stevig aan en snijd het teveel aan deeg weg.
- Zet de met deeg beklede vorm in de koelkast.
Bak de spekjes in een hapjespan tot deze goudbruin zijn. - Voeg de toe en laat dit slinken.
- Laat het groetenmengsel uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven met de bakplaat voor op 220 graden C. - Klop de de de los.
- Voeg hieraan de en toe.
Verdeel de gestoofde groente over de bladerdeegbodem. - Giet er het eimengsel over.
- Zet de taart op de bakplaat in het midden van de oven en schakel de oventemperatuur terug naar 180 graden C.
- Laat de taart in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Serveer warm of lauwwarm.
Variaties op Preiquiche
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Preiquiche | 1 | Hartige taarten |
Preiquiche met baconreepjes | 1 | Hartige taarten |
Preiquiche met spekreepjes | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en slagroom
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 760 kcal | 38% | 3040 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 71 g. | 27% | 284 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |