Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoencake recept
Pompoencake recept

Pompoencake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zorg dat alle ingrediŽnten op kamertemperatuur zijn.

Kook ongeveer 500 gram pompoen (in grote stukken gesneden zonder schil) in een bodempje water en een snufje zout 15 ŗ 20 minuten tot het zacht is. Giet het water af.
Prak me een vork de gekookte pompoen tot een puree. Voor het recept is 250 ml pompoenpuree nodig. Meng de puree met de karnemelk.

Bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier. Het kan ook in een cakevorm. Verwarm de oven voor op 160 C.

Doe de zachte boter en suiker in een kom en mix het met een handmixer tot een cremige en luchtige massa. Voeg 1 ei toe en vermeng het goed. Voeg het tweede ei toe en meng.

Zeef in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout zuiveringszout, kaneel, gemalen nootmuskaat en gemberpoeder. Voeg de gezeefde bloem met de kruiden toe aan het botermengsel en roer even snel door. Voeg dan het pompoenmengsel toe en roer het geheel snel door elkaar.

Vul de vorm met het beslag en bak in het midden van de oven gedurende 45 - 60 minuten. Dek de cake eventeel het eerste half uur om het verbranden van de bovenkantte vermijden. Controleer of de cake gaar is door er in het midden in te prikken met een satťstokje. Komt het stokje er droog uit dan is de cake gaar.

Haal de cake uit de oven en laat de cake even 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna uit de vorm op een rooster verder afkoelen.

Serveersuggesties

Het zuiveringszout is nodig voor het rijzen, omdat het pompoenmengsel zwaar is. Als bakingsoda is het verkrijgbaar bij een bakwinkel. Als zuiveringszout kun je het kopen bij de apotheek.

Allergenen Informatie

Voor dit pompoencake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven