

Poffert
- Nederland
- Taart en gebak
- 8 portie(s)
- 20 minuten
- jodiaanstoot
Ingrediënten
- 200 milliliter halfvolle melk
- 0,5 zakje gist
- 6 eetlepel keukenstroop
- 250 gram bloem
- 1 ei
- 3 eetlepel zonnebloemolie
- 75 gram krenten
- 50 gram boter
- 75 gram rozijnen
- 75 gram blanke rozijnen
- 2 elstarappels, ongeschild
Bereidingswijze
Doe de helft in een kommetje en voeg de gist toe.
Laat het 5 min staan.
Doe de bloem met een mespunt zout in een beslagkom.
Maak er een kuiltje in en breek het ei hierboven.
Doe het gistmengsel en de melk erbij.
Roer het tot een glad beslag.
Doe een vochtige theedoek erover en laat het 1 uur op een warme plek rijzen (in een oven op 30 graden, of in de buurt van een verwarming).
Schep de krenten en rozijnen erdoor.
Doe de olie in een koekenpan, beslag erin, deksel erop en laat 50 minuten op laag vuur staan.
Keer het om en bak nog 3 min op hoog vuur.
Schil de appels en snij in partjes.
Bak ze 5 min.
Voeg de stroop toe en laat het 2 minuten meebakken.
Allergenen Informatie
Voor dit poffert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Taart en gebak
- Poffert