Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Platte kaastaart recept
Platte kaastaart recept

Platte kaastaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem, maak er een kuiltje in waar je de, in lauwe melk opgeloste, gist en suiker doet. Strooi zout rond het bergje. Klop een ei en voeg er de melk bij. Dan beginnen te kneden en de helft van de melk eronder mengen, dan de boter en de rest van de melk. Kneed dan alles gedurende 10 minuten op een vlak. Laat 30 min. rijzen. Nog even kneden, uitrollen, dan in de vorm doen en gaatjes in de bodem prikken. Meng de plattekaas met de suiker, de eierdooiers en de vanillesuiker. Dan klop je het eiwit op en meng je het daarna onder het mengsel en giet het mengsel in de vorm. Laat het nog even narijzen. Dan doe je de vorm in een oven die voor verwarmt is op 250C en laat het bakken gedurende 20 30 minuten. Daarna laten afkoelen op een ontvormrek.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit platte kaastaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven