Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Platskeskoek recept
Platskeskoek recept

Platskeskoek


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Bruine suiker oplossen in de koffie (ongeveer een half kopje sterke koffie).De boter erdoor mengen tot een gladde crème (boter kan het beste in kleine blokjes worden gesneden en worden gemixt met mixer). Qua consistentie moet die ongeveer gelijk zijn aan die van pindakaas.Koekjes in warme koffie dopen en laten uitleken (kort dippen is voldoende anders lossen ze op).Koekje voor koekje op een schaal leggen.Laagje crème op de koekjes uitsmeren (als de koekjes te lang in de koffie hebben gelegen of de crème te stevig is, smeer je de koekjes stuk. Dus even uitproberen wat het beste gaat. Crème kan altijd met wat koffie zachter gemaakt worden.Vervolgens weer een laagje koekjes maken tot de gewenste hoogte (3 x 3 x 8).Randen van de koek met crème bedekken.Hagelslag met spateltje langs te koek omhoog smeren en top met hagelslag bedekken.Koek smaakt het beste als die een middag / nacht in koelkast heeft gestaanDe koek is in de koelkast makkelijk een week houdbaar.

Serveersuggesties

Andere koekjes gebruiken. Citroen of vanille door de crème mengen. Bedekken met smarties i.p.v. hagelslag (ziet denk ik wel leuk uit voor kinderfeestjes) Een laagje likeur, caramel of vruchtensaus toevoegen in plaats van crème. In losse torentjes met ijslepel een holte bovenin maken en vlak voor serveren een bolletje ijs erop leggen en beetje over de koek laten smelten.

Allergenen Informatie

Voor dit platskeskoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Platskeskoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

 • Ik ga het meteen uitproberen. Ik wil mijn moeder bedanken voor alles wat ze voor me doet en hiermee zal dat wel lukken. Thanks
  Nadine gaf dit recept op 21 november 2012 4 uit 5 sterren
 • Dit doet me denken aan de arretjeskoek van mijn moeder. Die koek was met chocola.
  Tineke gaf dit recept op 19 november 2011 5 uit 5 sterren
 • Na het lezen van dit recept ben ik opeens weer helemaal terug op kinderfeestjes in Zuid Limburg dertig jaar geleden! Dank hiervoor!
  Cvrhijn gaf dit recept op 17 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven