Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Plaatkoek recept
Plaatkoek recept

Plaatkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Suiker en eieren kloppen, melk erbij. Gezeefde bakmeel erdoor met de citroenschil en een beetje zout. Als laatste langzaam de boter erdoor mengen.
Het deeg verdelen over de bakplaat.

Appels schillen en in reepjes snijden, veel kaneel erover en de gembersiroop, citroensap en de basterd suiker erdoor. Dit alles een poosje (uurtje) laten intrekken.
Dan dakpansgewijs op beslag leggen.
25 30 minuten op 200 graden C.

Na het bakken de abrikozenjam warm maken en over de koek verdelen. Het amandelschaafsel even bakken en eroverheen strooien.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit plaatkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
  Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven