Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pinda-chocoladebrownies recept
Pinda-chocoladebrownies recept

Pinda-chocoladebrownies


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt 150 gram chocolade au bain marie. Roer er 150 gram pinda's door en leg met 2 theelepels 30 hoopjes op het bakpapier. Laat drogen. Vet een bakvorm (ca. 32 x 39 cm, minstens 3,5 cm diep) in. Hak 200 gram pinda's grof. Snijd 250 gram boter in blokjes en laat het met 250 gram en de pindakaas au bain marie smelten. Laat wat afkoelen. Klop de eieren, de suiker en een snufje zout minimaal 8 minuten tot een licht schuim. Roer de vloeibare chocolademassa er beetje bij beetje doorheen. Roer er 250 mililiiter crème fraiche op kamertemperatuur door. Meng de bloem en de cacao en roer het er kort doorheen. Spatel de gehakte noten erdoor. Strijk de massa uit op het ingevette bakblik. Plaats het bakblik ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (de cake moet van binnen nog wat vochtig en kleverig zijn). Roer de poedersuiker en het citroensap door elkaar. Bestrijk de koek met het glazuur en laat afkoelen. Snijd de koek instukken en versier de brownies met 150 milliliter crème fraiche en de chocolade pindarotsjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pinda-chocoladebrownies recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven