Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam recept
Peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam recept

Peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Beboter een springvorm (24 cm doorsnede). Zeef de bloem, het bakpoeder, 160 gram suiker, de vanillesuiker en wat zout in de kom. Snijd de koude boter in kleine stukjes en voeg hem toe aan het bloemmengsel. Klop het ei los en giet 2/3 ervan in de beslagkom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg op een koele plaats rusten ca. 30 minuten, Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de rozijnen, de krenten, de walnoten, 50 gram suiker, de kaneel, de jam en het citroensap door de appels. Gebruik 2/3 deel van het deeg om de bodem en de zijkanten van de springvorm te bedekken. Rol de amandelspijs op wat bloem uit tot een ronde plak ter grootte van de springvorm en bedek daarmee de bodem. Verdeel het appelmengsel over de spijs. Maak van de rest van het deeg dunne rolletjes en druk deze plat. Leg de stroken kruislings over de appels. Bestrooi de taart met amandelschaafsel en 2 eetlepels suiker. Bestrijk de deegstrookjes en randen met de rest van het ei. Bak de appeltaart ca. 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Laat de taart minstens 1 uur in de vorm afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven