Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perzik-yoghurttaart zonder oven recept
Perzik-yoghurttaart zonder oven recept

Perzik-yoghurttaart zonder oven


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Bestrijk de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) met een beetje olie en sluit de rand om de vorm.
Smelt de boter op laag vuur (niet bruin laten worden).
Doe de cantuccini (Italiaanse bitterkoekjes) in een diepvrieszak. Sluit de zak af. Verkruimel de koekjes met een deegroller. Meng de cantuccni met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet de bodem ca. 45 minuten in de koelkast.
Week de gelatine in koud water, neem 3 perzikhelften uit het blik, dep ze droog en snijd ze in blokjes. Giet de overige perziken met het sap in een kom en pureer ze.
Roer de perzikpuree, de yoghurt, de vanillesuiker en de suiker doorelkaar. Knijp de gelatine goed uit en los hem al roerend op in een pan op laag vuur. Roer lepel voor lepel 3 eetlepels perzikyoghurt door de gelatine en roer vervolgens het gelatinemengsel door de rest van de perzikyoghurt.
Zet ca. 15 minuten in de koelkast tot het mengsel begint te geleren.
Klop de slagroom stijf, spatel eerst de slagroom en dan de perzikblokjes door de perzikyoghurt. Strijk het mengsel uit over de koekjes bodem en zet 1 nacht in de koelkast. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Was de perzik, halveer hem, verwijder de pit en snijd hem in 16 dunne partjes. Verwijder de rand van de springvorm en snijd de taart in 16 stukken. Versier met de perzikpartjes en de amandelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit perzik-yoghurttaart zonder oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven