Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perzik-kruimelvla recept
Perzik-kruimelvla recept

Perzik-kruimelvla


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed van de broodmix, boter en melk een soepel deeg. Laat dit, afgedekt met plastic folie, 15 minuten rijzen op een warme plaats. Vet de vlaaivorm in. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm ermee. Strooi paneermeel op de bodem en leg de perzikschijfjes erop. Zeef voor de kruimels de bloem in een kom en meng de suiker erdoor. Verdeel de boter in kleine stukjes en leg deze op het bloemmengsel. Meng alles door elkaar. Verdeel dit strooisel over de perziken en laat het geheel op een warme plaats 15 minuten narijzen. Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak hem in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en strooi er poedersuiker overheen. Je kunt de perziken ook vervangen door nectarines of abrikozen. In plaats van paneermeel, verdeel 150 gram amandelspijs met 1 eidooier over de deegbodem voordat de perziken erop gaan.

Allergenen Informatie

Voor dit perzik-kruimelvla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven