Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perfecte boterkoek recept
Perfecte boterkoek recept

Perfecte boterkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Vet een bakvorm van zo'n 22 cm in en bekleed met bakpapier,

- klop met een mixer de roomboter met de basterdsuiker, het zout en het water tot een smeuige massa,

- klop er daarna de bloem doorheen. Klop niet te lang, maar net zo lang tot het een beetje een vaste, plakkerrige massa wordt. Werk het eventueel met de hand nog eventjes door,

- verpak het deeg in plasticfolie en laat het 15 min. rusten in de koelkast,

- druk het deeg in de bakvorm. Bestrijk de boterkoek met koffiemelk (koffiemelk kleurt mooi), en maak met een vork een ruitjes-motief op de koek. Bak de boterkoek in de voorverwarmde oven 20 á 25 minuten, tot de buitenkant knapperig is en de binnenkant nog heerlijk smeuig.

Laat de boterkoek helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt!

Eet smakelijk!!!

Om een klein beetje smaak aan het deeg te brengen, kun je er wat geraspte zeste van 1/4 citroen doorheen doen, of een zakje vanillesuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit perfecte boterkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Perfecte boterkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Wij hebben er 1 gebakken en hij is heerlijk.
    Noortje En Maud gaf dit recept op 25 augustus 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven