Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perentaart met caramelsaus recept
Perentaart met caramelsaus recept

Perentaart met caramelsaus


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Bloem en zout zeven. Met 2 messen 75 gram boter fijn snijden tot erwtjes. 2 eetlepels water toevoegen. Met koele hand snel tot samenhangend deeg maken en tot bal kneden. 1 uur afgedekt in koelkast zetten. Aanrecht bestrooien met bloem. Met deegroller deeg uitrollen tot ronde lap van 27 cm. Citroen uitpersen. Peren schillen, halveren en klokhuis er uit halen. In plakjes snijden. Besprenkelen met 2 eetlepels citroensap. In steelpan 50 gram boter en basterdsuiker al roerende zachtjes laten smelten. Blijven roeren tot crème-achtige massa (alle boter is dan opgenomen). Met dit mengsel de bodem van de taartvorm (24 cm) bedekken. Peren er op rangschikken. Deeglap er op leggen. Deegrand voorzichtig tussen de peren en de rand van vorm drukken (tot zover kan de taart een halve dag van te voren voorbereid worden). Oven voorverwarmen op 200 graden celsius.
Met vork hier en daar gaatjes in het deeg maken. In het midden van de oven de taart in 30 minuten gaarbakken. Taart uit de oven nemen en 15 minuten laten afkoelen. Intussen in een kom de slagroom met de suiker stijf kloppen en in spuitzakken doen. Taartschaal op de vorm doen. Samen keren en taart op de schaal laten glijden. In punten snijden en garneren met slagroom en bolletje ijs.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit perentaart met caramelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven