Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perentaart recept
Perentaart recept

Perentaart


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Verwarm de over voor op 175 graden C. Vet een bakvorm van doorsnede 24 in met boter. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en daarna apart de eierdooiers met de suiker, vanillesuiker en citroenaroma tot een schuimige massa. Leg de eiwitten op het schuimige dooiermengsel. Voeg de afgekoelde boter toe en spatel de bloem, bakpoeder en nog een snufje zout er geleidelijk doorheen. Giet het deeg in de beboterde bakvorm en leg hierin de geschilde en in vieren gesneden peren met de bolle kant naar boven. Besprenkel de peren met het sap van de halve citroen en strooi er poeder suiker over. Bak de taart op het rooster in het midden van de oven in 60 minuten goudbruin.

Serveersuggesties

Serveer met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom. Is warm natuurlijk wel het lekkerst maar pas op, de peer blijft lang heet.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit perentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Perentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 5 recensies

  • Heerlijk recept en simpel klaar te maken!
    Anoniem gaf dit recept op 13 oktober 2013 4 uit 5 sterren
  • Hartstikke lekker is dit recept, het vult ook niet zo erg.
    Bezoeker gaf dit recept op 25 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Zo hij staat erin ik heb alleen iets meer peren gebruikt.
    Rico gaf dit recept op 21 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Goed recept, peren zakken niet weg in beslag.
    Bezoeker gaf dit recept op 3 oktober 2011 5 uit 5 sterren
  • Erg makkelijk en lekker!
    Bezoeker gaf dit recept op 24 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven