Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perenflan met amandelen recept
Perenflan met amandelen recept

Perenflan met amandelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Meng de peren met het citroensap en 1 theelepel poedersuiker door elkaar. Rol het kruimeldeeg dun uit op een met licht met bloem bestoven werkvlak en leg het in een vlaaivorm met uitneembare bodem van 20 cm. Zet deze 10 minuten in de koelkast. Bedek het deeg met bakpapier en bakbonen en bak 1 5 minuten blind. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak nog 5 minuten of totdat het deeg lichtbruin is gekleurd. Laat 5 minuten afkoelen. Bestrijk het deeg met de jam en leg de peren erop. Klop de margarine en de resterende suiker tot het licht en luchtig is en voeg ei, bloem en gemalen amandelen toe. Klop tot een zacht kruimelig deeg. Schep het mengsel over de peren, bestrooi met geschaafde amandelen en bak 30 minuten of totdat het gaar en goudbruin gebakken is. Laat 10 minuten afkoelen, doe op een bord en bestrooi met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit perenflan met amandelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven