Peren-amandeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Klop 1/2 ei los en roer de erdoor totdat een gladde massa ontstaat.
  3. Mengsel even op kamertemperatuur bewaren.
  4. Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom.
  5. Meng de appeltaartmix met de boter, 3/4 losgeklopt ei en de en kneed totdat er een glad deeg ontstaat.
  6. Even in de koelkast laten rusten.
  7. Schil de en de en snijd in plakjes.
  8. Voeg ongeveer 2 eetlepels gram en 2 theelepels toe en schep goed om.
  9. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestrooi met paneermeel.
  10. Draai de taartvorm een paar keer rond zodat de gehele binnenkant is bekleed met paneermeel.
  11. Bestrooi het aanrechtblad met bloem en rol het deeg uit.
  12. Steek met de taartvormbodem een ronde bodem van ongeveer 0,5 cm uit en leg deze in de taartvorm.
  13. Verdeel de gelijkmatig over de bodem.
  14. Bekleed de zijranden van de bakvorm met deeg en vul de vorm met de .
  15. Dek de taart volledig af met het overgebleven deeg door daar, net als bij de bodem, een ronde schijf van oneveer 0,5 cm van te maken.
  16. Bestrijk de taart met het losgeklopt ei en bestrooi met de geschaafde .
  17. Bak hem in ongeveer 1 uur gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mix voor appeltaart
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs en amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
240 kcal
12%1920 kcal
Vetten
15 g.
22%120 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%32 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Peren-amandeltaart