Pavlova

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 150 graden.

    splitsen, de dooiers kunnen weg.
    De eiwitten in een vetvrije kom opkloppen met de mixer op de hoogste stand tot een droog schuim ontstaat.
    Al mixend, 1 eetlepel en 300 gram fijne kristalsuiker in gedeelten toevoegen.
  2. Lang blijven mixen op de hoogste stand, tot er stevige, glanzende pieken ontstaan als je de mixer omhoog trekt.

    De ovenplaat bedekken met bakpapier.
  3. Hierop verdeel je het eiwitschuim in een cirkel van ongeveer 30cm doorsnede met een licht opstaande rand.

    Zet de Pavlova een uur in de oven.

    Na dit uur, de oven uitzetten en de ovendeur op een kier, en de pavlova nog een half uur laten staan.

    Hierna, de Pavlova buiten de oven nog een half uur verder laten afkoelen.

    Garderen:
  4. Meng de met 50 gr , en klop op tot ze goed stevig is.
  5. Verdeel de over de taart, en verdeel tot slot de er over.

    Direct serveren.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Pavlova

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pavlova
VariatieAantalGang
Pavlova1Taart en gebak
Pavlova met granaatappel1Nagerechten
Zomerse pavlova1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
256 kcal
12%2048 kcal
Vetten
4 g.
6%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
43 g.
48%344 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pavlova