Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Overheerlijke bananen-karamel taart recept
Overheerlijke bananen-karamel taart recept

Overheerlijke bananen-karamel taart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding moskovisch gebak:

- Smelt de boter en laat het iets afkoelen,

- Scheid de eiwitten en de dooiers van de eieren,

- klop de eiwitten met de helft van de suiker in 10 minuten goed stijf. Klop de eidooiers au bain marie luchtig met de andere helft van de suiker,

- spatel daarna de eidooiers door de eiwitten. Spatel niet langer dan nodig is, om zo min mogelijk luchtigheid te verliezen,

- Meng de bloem, maizena en het snufje zout met elkaar en zeef dit in 3 delen door het ei-mengsel,

- spatel als laatste vlug de gesmolten boter door het beslag,

- doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van 24 cm doorsnede; bak het moskovisch gebak in een voorverwarmde oven van 180 graden in 35 minuten goudbruin en gaar. Open de oven tussentijds niet, anders zakt het gebak in.


Vulling:

- Laat de blikjes gecondenseerde melk 3 uren lang koken in een pan met ruim water, voor de bereiding van de dulce de leche. Zorg dat de blikjes de hele tijd onder water blijven staan, om ontploffingsgevaar te voorkomen,

- Maak meringue-botercreme door de eiwitten eerst au bain marie te verhitten met de suiker. Doe dit net zolang tot de suiker volledig is opgelost en het mengsel flink heet is (dit duurt ongeveer 4 minuten),

- klop daarna het eiwit-mengsel met een mixer in 10 minuten op hoge snelheid tot stijve pieken,

- klop hier daarna, beetje bij beetje, de roomboter erdoor op middelhoge snelheid. Als alle boter is opgenomen, klop je het mengsel daarna op hoge snelheid tot een lekker romig geheel,

- meng daarna het pakje puddingpoeder door de botercreme en meng daar ook het merg van 1 vanillestokje doorheen. Dit zal een heerlijke bananencreme opleveren.


Opmaken van de taart:

- Snijd het moskovisch gebak horizontaal een keer doormidden,

- besmeer de eerste helft van het gebak met de inhoud van 1 blikje dulce de leche,

- leg hierop plakjes van een banaan

- smeer hier de helft van de bananencreme op en leg hier de tweede plak moskovisch gebak op,

- smeer hierop eerst weer de inhoud van 1 blike dulce de leche en doe daar bovenop de andere helft van de bananencreme. Laat de bananencreme iets over de rand lopen en smeer ook de zijkant van de taart hiermee mooi strak aan,

- om de taart mooi af te maken kun je de zijkant van de taart aanzetten met kokosrasp

Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Om de taart mooi af te werken kun je bovenop de taart victoriabeslag strooien. Ook zou je de bovenkant kunnen bestrooien met hagelslag en/of beleggen met fruit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit overheerlijke bananen-karamel taart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven