Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oreo-koekjes recept
Oreo-koekjes recept

Oreo-koekjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breek een kwart van de oreokoekjes in stukjes en bewaar deze. De rest van de koekjes kun je fijnmalen in de keukenmachine. Roer de gesmolten boter er doorheen en druk het goed aan in de springvorm om een bodem te maken.
De roomkaas moet je met poedersuiker luchtig kloppen. De 3,5 deciliter slagroom stijfkloppen met 2 theelepels poedersuiker en door het kaasmengsel heen roeren. De helft van dit mengsel over de bodem verdelen. De helft van de in stukjes gebroken koekjes mag je over de crème verdelen. Dit 30 minuten op laten stijven in de koelkast
Voor de chocolademousse:
Klopt het ei met 2 eetlepels suiker bijna wit. Klop dit door de geklopte slagroom. De chocolade laten smelten en deze in een klein straaltje door het slagroommengsel kloppen. Meng de laatste koekjes door de mousse en giet op de crème. De taart afsmeren met de laatste helft van de crème en weer goed op laten stijven in de koelkast. Voor een extra detail neem je nog een aantal Oreo koekjes erbij en stop die in de taart.

Serveersuggesties

Te gebruiken: een springvorm van 28 centimeter en een keukenmachine.

Allergenen Informatie

Voor dit oreo-koekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven