Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oranjekoek recept
Oranjekoek recept

Oranjekoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Amandelspijs:
Maal de amandelen en suiker fijn in een keukenmachine en meng het eiwit/dooier erdoor.

Deeg:
Klop het ei los en meng het met de basterdsuiker en boter.
Kneed het zelfrijzend bakmeel, anijszaad, nootmuskaat, sinasappelsnippers en water.
Pak het in plasticfolie en 30 min in de vriezer.

Bestuif het deeg met bloem en rol het uit in twee plakken, 1 plak op de bodem, daarna de amandelspijs en daarbovenop weer een plak deeg.
Oven op 160 gr - ca 35 minuten.
Daarna 30 minuten af laten koelen.

Klop de slagroom/ suiker + slagvast stijf en schep de slagroom in een spuitzak.

Garnering:
De poedersuiker met de bessensap en de kurkuma en strijk dit op de koek. Snij de randen eraf. Spuit slagroom op de koek. Versier hem eventueel met chocolade snippers.

Allergenen Informatie

Voor dit oranjekoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven