Notentaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Een vorm van 20 cm doorsnede invetten met .
  2. De en de in stukjes hakken.
  3. Enkele apart houden voor de garnering.
  4. Oven voorverwarmen op 185 graden C.
  5. De , de in stukjes gesneden , de basterdsuiker, het , het en de in de keukenmachine met deeghaak doen en er een soepel deeg van roeren.
  6. Het deeg in twee delen verdelen, de ene helft iets meer dan de andere.
  7. Het kleinste deel afgedekt in de koelkast leggen.
  8. De rest van het deeg uitrollen en de bodem en zijkanten van de ingevette vorm ermee bekleden.
  9. Voor de vulling de in een pan smelten tot deze lichtbruin is.
  10. en de toevoegen en blijven roeren tot de geheel is opgelost, de gehakte noten door dit mengsel roeren en af laten koelen, vervolgens over de bodem verdelen.
  11. De deeg bal uit de koelkast halen uitrollen en hiervan een deksel op de taart vormen, halve erin drukken.
  12. Het met de loskloppen en hiermee de boven kant bestrijken, de taart goudbruinbakken in ca. 30 minuten.
  13. De taart af laten koelen en serveren met losgeklopte créme fraiche.
  14. Een laag amandelspijs op de bodem uitspreiden onder de notenvulling.
  15. Smaakt prima.
25
25
25

Variaties op Notentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Notentaart
VariatieAantalGang
Walnotentaart4Taart en gebak
Notentaart4Taart en gebak
Hartige Notentaart2Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter om in te vetten en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten, boter, room, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten, boter, room, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2724 kcal
136%2724 kcal
Vetten
240 g.
343%240 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
170 g.
65%170 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
82 g.
92%82 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Notentaart