Noorse chocotaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie en laat afkoelen.
  2. Zeef de met de cacao en een flinke snuf en mix het geheel.
  3. Klop de boter romig.
  4. Voeg al kloppend de suiker toe en vervolgens, 1 voor 1, de eidooiers.
  5. Voeg het volgende pas toe als het voorgaande in het geheel door het mengsel is opgenomen.
  6. Als er een homogene massa is ontstaan, giet dan in porties de gesmolten chocolade er door heen tot een homogene massa.
  7. Meng in gedeelten het -cacao-mengsel er door heen tot een rul mengsel.
  8. Laat het deeg een uur opstijven in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  9. Beboter de springvorm en verdeel daarover een beetje .
  10. Verdeel een deel van het deeg over de bodem en verspreid de bevroren er over heen.
  11. Verkruimel de rest van het deeg over de .
  12. Meng het deeg met de vingers goed tussen de .
  13. Strijk de bovenkant plant en maak met de duim een ruleffect erin (overeenkomstig een bastognekoek).
    Bak de taart in ca. 40 minuten gaar op 180 graden en laat afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pure chocolade en roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
537 kcal
26%4296 kcal
Vetten
21 g.
31%168 g.
Waarvan verzadigd
6 g.
33%48 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
12%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
25%8 g.
Koolhydraten
45 g.
17%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Noorse chocotaart