Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nonnevotten recept
Nonnevotten recept

Nonnevotten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Melk verwarmen tot lauwe temperatuur. Smelt hierin de boter. In een mengkom de suiker en bloem mengen door een haarzeef. In het mengsel van suiker en bloem een kuiltje maken. Voeg nu de gedroogde gist toe. Voeg hierin langzaam het mengsel van melk, boter en 2 eieren toe. Goed mengen!! Het gistbeslag op een warme plaats ca. 3 kwartier tot de dubbele hoeveelheid laten rijzen. Leg het gistbeslag op de tafel en maak hier 15 bolletjes van. De bolletjes uitrollen en maak er vervolgens een strik van. Laat de strikken even rusten en verwarm nu de zonnebloem-olie. (Hoeveelheid olie: 1 fles) Deze olie moet heet zijn. Bak hierin de strikken. Voor het opdienen "de poefelen" of "nonnenvotten" bestrooien met poedersuiker. Veel sukses met de bereiding en smakelijk! (Het lekkerste zijn ze als ze vers gegeten worden, na een dag worden ze wat droger maar ze blijven lekker!!)

Allergenen Informatie

Voor dit nonnevotten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven