Nonnevotten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mengkom

Bereidingswijze

  1. verwarmen tot lauwe temperatuur.
  2. Smelt hierin de .
  3. In een mengkom de en mengen door een haarzeef.
  4. In het mengsel van en een kuiltje maken.
  5. Voeg nu de gedroogde toe.
  6. Voeg hierin langzaam het mengsel van , en 2 toe.
  7. Goed mengen!!
  8. Het gistbeslag op een warme plaats ca. 3 kwartier tot de dubbele hoeveelheid laten rijzen.
  9. Leg het gistbeslag op de tafel en maak hier 15 bolletjes van.
  10. De bolletjes uitrollen en maak er vervolgens een strik van.
  11. Laat de strikken even rusten en verwarm nu de zonnebloem-olie. (Hoeveelheid olie: 1 ½ fles) Deze olie moet heet zijn.
  12. Bak hierin de strikken.
  13. Voor het opdienen "de poefelen" of "nonnenvotten" bestrooien met poedersuiker.
  14. Veel sukses met de bereiding en smakelijk! (Het lekkerste zijn ze als ze vers gegeten worden, na een dag worden ze wat droger maar ze blijven lekker!!)
25
25
25

Variaties op Nonnevotten

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Nonnevotten
VariatieAantalGang
Nonnevotten2Streekgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1161 kcal
58%4644 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
187 g.
72%748 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nonnevotten