Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nonnenscheetjes recept
Nonnenscheetjes recept

Nonnenscheetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe het water, de boter, zout en de suiker in een pan en breng aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en roer er goed de bloem doorheen. Zet daarna de pan terug op het vuur en laat deze massa inkoken tot het deeg zich losmaakt van de pan. Haal vervolgens de pan van het vuur en doe er steeds per twee de eieren in terwijl u goed roert. Vorm van het deeg bolletjes ter grootte van een noot. Verwarm olie in een frituurpan tot grote hitte. Bak de bolletjes goudgeel. Laat ze even op vetvrij papier uitlekken en strooi er tenslotte de poedersuiker over.

Serveersuggesties

Het verhaal hoe nonnenscheetjes zijn ontstaan, is dat één van de nonnetjes in de keuken van de abdij van Marmoutier in Frankrijk een wind liet tijdens de voorbereidingen van een feestmaal. De andere nonnetjes barstten in lachen uit en lieten een lepel soezendeeg in de hete olie vallen. Het resultaat was luchtig en smakelijk en kreeg de naam \'nonnenscheet\'.

Allergenen Informatie

Voor dit nonnenscheetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven