Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Monchoutaart met bananen en caramelsaus recept
Monchoutaart met bananen en caramelsaus recept

Monchoutaart met bananen en caramelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Taartbodem
1. Zo meteen hebben we de oven nodig. Laat de oven alvast voorverwarmen op 180C.
2. Zet een pannetje op een laag vuur en laat de 75g boter of margarine smelten.
3. Meng de koekkruimels, 4 eetlepels basterdsuiker en de gesmolten margarine in een kom.
4. Druk het mengsel aan in de bodem van een ingevette ovenschaal.

Monchoutaart
De bereiding van deze monchoutaart duurt iets langer dan bij andere varianten. Deze monchoutaart moet namelijk nog bakken in de oven. Daarnaast moet de topping ook zelf worden bereid. Het is het wachten waard, want deze monchoutaart is heerlijk!

1. Neem een andere kom en meng de roomkaas met de 150g suiker. Blijf roeren totdat het een gladde massa is.
2. Voeg de eieren een voor een toe. Roer vervolgens het vanille-extract en de geprakte banaan erbij.
3. Giet de vulling over de koekkruimelbodem.
4. Laat deze halve monchoutaart ongeveer 30 minuten in de oven bakken.
5. Vervolgens moet je het af laten koelen en voor minsten 3 uur in de koelkast zetten.
6. Meng de koffiemelk en de karamel-toffees in een pan op een middelhoog vuur.
7. Roer regelmatig in het karamelmengsel totdat de toffees gesmolten zijn.
8. Haal de monchoutaart uit de koelkast en garneer deze met verse plakjes banaan.
9. Besprenkel de taart met de toffeesaus en geniet van je heerlijke monchoutaart!

Tip: Gebruik eventueel gesmolten chocolade als saus. Zo heb je wat afwisseling!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit monchoutaart met bananen en caramelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven