Mokkataart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
  2. Klop boter, , en schuimig en voeg de gezeefde en toe.
  3. Roer tot een glad deeg en doe het in een springvorm.
  4. Bak de taart 20 minuten en leg hem op een rooster om af te koelen.
  5. Snijd hem eenmaal horizontaal door.
  6. Sla de met de stijf.
  7. Neem er de helft af en vul hiermee een spuitzak.
  8. Roer door de andere helft de en de opgeloste gelatine.
  9. Strijk een deel hiervan tussen de twee taartplakken en zet ze op elkaar.
  10. Besmeer de rand met de mokka en rol hem meteen door de geschaafde .
  11. Bestrijk de bovenkant met de rest van de mokka.
  12. Maak garneringen met de uit de spuitzak en leg er mokkaboontjes op.
  13. Dien de taart goed gekoeld op.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Mokkataart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mokkataart
VariatieAantalGang
Mokkataart5Taart en gebak
Wiener mokkataart1Taart en gebak
Stevige chocolade-mokkataart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Mokkataart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Welke maat springvorm heb je gebruikt?
Gerdien 24 oktober 2012
Waar heb je een pakje gelantine poeder gekocht ik kan het nergens vinden en kan het ook met blaadjes en zoja hoeveel?
Debbie 8 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1022 kcal
51%4088 kcal
Vetten
61 g.
88%244 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
83 g.
32%332 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mokkataart