Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mokkataart recept
Mokkataart recept

Mokkataart


Ingrediënten


100

Bereidingswijze


Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen. Los de koffie, suiker en het zout op in een half kopje water. Doe de boter, suiker, oploskoffie en zout in de beslagkom. Laat zolang draaien tot de crème een mooie lichte kleur heeft gekregen. Snij de taart in 3 ongeveer even dikke plakken. Besmeer de onderste plak met een laag mocca, leg de tweede plak hierop en smeer die ook in met mocca. Vervolgens eerst de zijkant insmeren met mocca en dan de taart als een wiel door de hagelslag rollen. Hierna de bovenkant nog besmeren met de mocca. Klop de slagroom met de suiker stijf en spuit met behulp van een spuitzak mooie toeven over de bovenkant.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mokkataart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Mokkataart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 5.7 / 10 in 6 recensies

  • Is lekker maar de mokka smaakt erg naar koffie.
    Peter gaf dit recept op 4 oktober 2014 1 uit 5 sterren
  • Ik geef een goed, omdat ik het heerlijk vind.
    Anna gaf dit recept op 19 juni 2014 3 uit 5 sterren
  • Dit receptuur geprobeerd, veel te simpel uitgelegd en het deeg was veel te hard. mokka crème volgens de bereiding gedaan maar was veel te dun. de koffie oplossing moet niet warm toegevoegd worden en o... Lees reactie
    Karel gaf dit recept op 21 september 2013 2 uit 5 sterren
  • De taart smaakte naar alleen eieren.
    Peter gaf dit recept op 13 september 2012 2 uit 5 sterren
  • Er staat bij de vorm boter maar hoeveel gram boter is dat?
    Kimmy gaf dit recept op 29 mei 2012 4 uit 5 sterren
  • Moet je de oven ook voorverwarmen?
    Bezoeker gaf dit recept op 21 juli 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven