Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Mokka-Schuimtaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schuimbodem
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Rooster de hazelnoten in de oven en hak ze zo fijn mogelijk. Mix het eiwit met de helft van de suiker schuimig. Voeg beetje bij beetje de resterende suiker toe tot er stijve pieken ontstaan. Spatel de gehakte hazelnoten door het eiwit en verdeel over 2 spuitzakken.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken er cirkels van circa 24 cm doorsnee op. Spuit het eiwit op de cirkels en roer glad met een paletmes. Droog het schuim circa 4 uur in de
oven.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en breng de melk, merg en het lege stokje aan de kook. Meng de eidooiers met de suiker en roer de bloem erdoor. Schenk de hete melk bij de eidooiers, roer goed door en schenk terug in de pan. Gaar al roerende op laag vuur. Verwijder het vanillestokje en laat de room afkoelen.

Nougatine
Karamelliseer de suiker en meng de hazelnoten erdoor. Lepel de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afkoelen. Houd 8 hazelnoten apart en maal de rest tot nougatine.

Mokka-extract
Kook de espresso met de suiker in tot een dikke stroop.

Mokkacrème
Draai de boter met de poedersuiker luchtig. Roer de banketbakkersroom beetje bij beetje door de boter. Voeg het mokka-extract toe en meng met elkaar tot de crème egaal van kleur is.

Taart
Spuit de mokkacrème op een schuimbodem en strijk uit met een paletmes. Herhaal dit en twee keer. Strijk de mokkacrème op de bovenkant egaal uit en besmeer de zijkant van de taart. Laat de taart een half uur opstijven in de koelkast en druk voorzichtig de nougatine tegen de zijkant van de taart. Spuit rozetten slagroom op de taart en leg op elke rozet een gekaramelliseerde hazelnoot.
Bestuif de taart met cacaopoeder.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mokka-schuimtaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven