Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mississippi moddercake recept
Mississippi moddercake recept

Mississippi moddercake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 140 graden celsius. Vet de vorm goed in. Zeef de bloem met het zout en de bakpoeder boven een kom.
Verhit in een steelpan de koffie, de cognac, chocolade en de boter au bain-marie tot de boter en de chocolade gesmolten zijn en het mengsel glad is.
Giet het chocolademengsel in een lege kom. Klop er met een mixer op de laagste snelheid een kleine beetjes de suiker doorheen tot een glad geheel. Zet de mixer 1 stand hoger en voeg in porties het gezeegde bloemmengsel er door heen. Klop de eieren er 1 voor 1 doorheen en de vanille-essence tot het een glad geheel is.
Bestuif de ingevette vorm licht met cacaopoeder en giet het mengsel erin. Plaats de vorm in het midden van de oven gedurende vijf kwartier. De cake is gaar als er een statestokje schoon uitkomt.
Laat de cake in de vorm een kwartier afkoelen. Stort hem op een (taart) rooster om nog verder af te koelen.
Als de cake volledig afgekoeld is, bestuif de cake met cacao.
Snijd de cake in stukken.

Serveersuggesties

Serveren met geklopte slagroom en/of roomijs.

Allergenen Informatie

Voor dit mississippi moddercake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven