Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
M'Chewek recept
M'Chewek recept

M'Chewek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zo maak je het: Vermeng in een ruime kom de gemalen amandelen, de suiker, de vanillesuiker en de citroenrasp tot een stevig deeg. Werk er vervolgens één voor één de eieren door. (n.b. : het kan zo zijn dat er van de verschillende ingrediënten wat méér of wat minder nodig is om een goed deegmengsel te krijgen. Ook kan de grootte van de eieren uitmaken voor het uiteindelijke resultaat. Even uitproberen dus). Bewaar van de 2 eieren een klein beetje eiwit om de m'chewek doorheen te halen zodat het amandelschaafsel of de grofgehakte amandelen er aan blijven plakken. Kneed het amandelmengsel goed zodat er een niet-plakkend deeg ontstaat. Maak van het deeg balletjes zo groot als een walnoot, maak ze iets plat en bevochtig ze rondom met wat eiwit. Rol ze vervolgens door de amandelstukjes of de geschaafde amandelen. Steek in elke m'chewek een stukje papaya (of een stukje ander gedroogd fruit). Plaats de M'chewek op een beboterd en licht bebloemd bakblik in een voorwarmde oven op gaststand 5 en bak ze 10 tot 12 minuten.

Allergenen Informatie

Voor dit m'chewek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven