Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Mascarpone-frambozentaart


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Breek 100 gram van de chocolade en smelt au bain marie.
Maal de muesli kort in de keukenmachine (het moet niet helemaal fijn worden)
Spatel de muesli door de gesmolten chocolade en druk het mengsel in de bodem van de springvorm of de taartvormpjes. Week de blaadjes gelatine in ruim water.
Verwarm de frambozen in een pan met 50 gram van de suiker. Roer af en toe tot de suiker goed oplost.
Doe de hete frambozen over in een maatbeker. Knijp de gelatine uit, voeg toe en pureer met een staafmixer.
Doe over in een kom, laat 25 minuten afkoelen en schep af en toe om.
Mix ondertussen de mascarpone met de slagroom en de rest van de suiker tot een dikke crème in een ruime kom. Spatel de afgekoelde maar nog vloeibare frambozenpuree erdoor, en verdeel het mengsel meteen over de taartbodem. Maak met een lepel mooie pieken in de bovenkant. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met verse frambozen en rasp de rest van de chocolade erboven

Serveersuggesties

Bestrooi tenslotte met wat poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mascarpone-frambozentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven