Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mariette recept
Mariette recept

Mariette


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor de onderkant: 250 gram bloem kneden met 125 gram basterdsuiker, 150 gram boter, een ei en een snufje zout. (recept voor zandgebak). Dit vervolgens verdelen over de bodem van de springvorm. Daaroverheen de jam verdelen. De oven voorverwarmen tot 175 graden celsius. Voor de bovenkant: 100 gram. suiker, zakje vanillesuiker en 100 gram zachte boter schuimig kloppen. Vervolgens al kloppend een ei toevoegen. Het volgende ei pas toevoegen als het eerste geheel is opgenomen. Zout vermengen met 100 gram bloem en dit voorzichtig door het eimengsel roeren (cakebeslag). Het cake beslag voorzichtig over de jam heengieten. Ca. 70 minuten in de oven en klaar.

Allergenen Informatie

Voor dit mariette recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven