Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mangotaart met tapiocaparels recept
Mangotaart met tapiocaparels recept

Mangotaart met tapiocaparels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de tapiocaparels een uur in water. Kook de tapiocaparels in water totdat de parels doorzichtig zijn geworden. Giet de parels af en was de plaklaag eraf door de parels een paar keer in water te doen en vervolgens af te gieten. Bekleed de bodem van een vierkante springvorm van 26 bij 26 cm (of ronde springvorm met een diameter van 28 cm) met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden C. De biscuits verkruimelen in een kom. Gebruik eventueel de keukenmachine om de biscuits tot poeder te verkruimelen. De op kamertemperatuur gebrachte roomboter in hwt biscuitspoeder kneden zodat het een soort plakkerige deeg wordt. Het biscuitsdeeg met een deegroller plat rollen en in de springvorm leggen. Doe de springvorm 15 a 20 minuten in de voorverwarmde oven. Intussen wordt het beslag gemaakt voor de mousse. Snijd uit de mango's 1150 gram vruchtvlees om te pureren, bewaar mooie plakken voor de garnering. Pureer 700 gram vruchtvlees in een blender tot sap/puree. Week 9 blaadjes gelatine in koud water. Verwarm het sap/puree (niet koken) in een pannetje en doe vervolgens de gelatine erbij. Goed roeren totdat de gelatine geheel is opgelost in het sap. Pannetje van het vuur halen om af te laten koelen. Klop in een grote kom het slagroom met 180 gram suiker stijf. Klop er vervolgens de mascarpone erdoor. Roer de mango sap en gelatine erdoor tot er een homogeen massa ontstaat. Giet de mousse in de springvorm. Zet de springvorm 2 uren in de koelkast om op te stijven. Na 2 uren wordt de toplaag gemaakt. Pureer de overgebleven 450 gram mango vruchtvlees in een blender tot sap/puree. Week 6 blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de mangopuree (niet koken) in een pannetje en roer er 45 gram suiker bij. Doe de gelatine in de puree en roer totdat de gelatine geheel is opgelost. Pannetje van het vuur halen en af laten koelen. Snijd intussen de kiwi (zonder schil) in plakjes. De mooie plakken mango die bewaard gebleven waren in dunne plakken snijden. Giet vervolgens de (wat afgekoelde) puree bij de mousse in de springvorm. Decoreer met de plakjes kiwi en mango. Zet de taart nog minstens 3 uur in de koelkast en smullen maar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mangotaart met tapiocaparels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven