Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mandarijnenmuffins recept
Mandarijnenmuffins recept

Mandarijnenmuffins


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Pers 6 mandarijnen uit en meet 200 mililiter sap af (vul eventueel aan met water). Boen 1 mandarijn schoon en rasp de schil. Snijd de onder en bovenkant eraf en de rest van de schil. Ontdoe de partjes van witte vliesjes (er zijn 12 stukjes mandarijn nodig) Roer in een kom het bakmeel met de muesli en basterdsuiker door elkaar. Roer 3 eetlepels marmelade, de eieren, boter en mandarijnensap in een andere kom door elkaar. Schep het mandarijnenmengsel snel door het meelmengsel (roer niet te lang, hoeft niet glad te zijn). Schenk de holtes van de muffinvorm voor tweederde vol met beslag. Leg een stukje mandarijn op elk bakje beslag. bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en bestrijk ze meteen met de rest van de marmelade. Laat de muffins afkoelen.

Allergenen Informatie

Voor dit mandarijnenmuffins recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven