Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Makkelijke theekoek recept
Makkelijke theekoek recept

Makkelijke theekoek


Ingrediënten


17

Bereidingswijze


Doe de bloem in een kom.
Maak in het midden een kuiltje, daarin de verkruimelde gist.
Daarop de lepel suiker. Dan de lauwe melk.
Laat 5 minuten rijzen.
Intussen de eieren goed opkloppen en boven op de gist gieten.
Daarna de (afgekoelde) gesmolten boter en dan alles heel goed mengen met een lepel.
Mend de rozijnen door het deeg en als laatst de parelsuiker er goed doorheen mengen.

Oven 10 minuten voor verwarmen op 150 graden.

De tulbandvorm invetten en bestrooien met paneermeel.

De vorm in de oven zetten en 1 uur bakken op 190 graden.

Serveersuggesties

Na het bakken een kwartiertje in de vorm laten afkoelen, dan uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen. Deze taart is na een dag of 3 het lekkerst!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit makkelijke theekoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven