Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Luchtige biscuit met mokkaroom recept
Luchtige biscuit met mokkaroom recept

Luchtige biscuit met mokkaroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor het biscuit: De eieren en de suiker tot een luchtige massa opkloppen. Daarna voorzichtig het zelfrijzende bloem doormengen (het liefst eerst zeven). En dan een springvorm inwrijven met boter en bloem en er de maasa ingieten. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C. gedurende 50 minuten. Voor de chocoladeschijf : De bloem, de cacaopoeder en de bloemsuiker mengen met de 3 losgeklopte eiwitten en daarna de boter (gesmolten) toevoegen. Terwijl het nog warm is op een ovenschaal met bakpapier uitgieten en egaal verdelen over de plaat. Dan gedurende 5 à 6 minuten laten bakken op 180°C. Als deze na het bakken afgekoeld is, kan je er met de bodem van de springvorm waarin de biscuit gebakken is een ronde cirkel uit het chocoladegebak snijden. voor de koffieroom: Zorg ervoor dat de room ijskoud staat. Mix de room met de bloemsuiker en de oploskoffie totdat er pieken te zien zijn en zet dan nog een halfuurtje in de frigo (koelkast). Afwerking: Snijd de biscuit midden door. Strijk op de onderste helft een dunne laag koffieslagroom en leg daarop de chocoladeschijf. En strijk daarna weer in met een laag koffieslagroom. Plaats nu de bovenste helft van de biscuit er terug op en wrijf hem rondom en van boven in met de rest van het slagroom. Smakelijk.

Serveersuggesties

Je kan de taart ook afwerken met mignonetten van fondantchocolade

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit luchtige biscuit met mokkaroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven