Luchtige biscuit met mokkaroom

Ingrediënten

+ -
print

Voor het biscuit :

Voor de chocoladeschijf in het midden van de biscuit:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voor het biscuit:
  2. De en de tot een luchtige massa opkloppen.
  3. Daarna voorzichtig het doormengen (het liefst eerst zeven).
  4. En dan een springvorm inwrijven met en en er de maasa ingieten.
  5. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
  6. gedurende 50 minuten.
  7. Voor de chocoladeschijf :
  8. De , de en de mengen met de 3 losgeklopte en daarna de (gesmolten) toevoegen.
  9. Terwijl het nog warm is op een ovenschaal met bakpapier uitgieten en egaal verdelen over de plaat.
  10. Dan gedurende 5 à 6 minuten laten bakken op 180°C.
  11. Als deze na het bakken afgekoeld is, kan je er met de bodem van de springvorm waarin de gebakken is een ronde cirkel uit het chocoladegebak snijden.
  12. voor de koffieroom:
  13. Zorg ervoor dat de ijskoud staat.
  14. Mix de met de en de totdat er pieken te zien zijn en zet dan nog een halfuurtje in de frigo (koelkast).
  15. Afwerking:
  16. Snijd de midden door.
  17. Strijk op de onderste helft een dunne laag koffieslagroom en leg daarop de chocoladeschijf.
  18. En strijk daarna weer in met een laag koffieslagroom.
  19. Plaats nu de bovenste helft van de er terug op en wrijf hem rondom en van boven in met de rest van het slagroom.
  20. Smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • biscuit, zelfrijzende bloem, biscuit, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
742 kcal
37%2968 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
72 g.
28%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Luchtige biscuit met mokkaroom