Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Limoncellotaart recept
Limoncellotaart recept

Limoncellotaart


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


De bodem:
Zorg dat de ingrediŽnten minimaal op kamertemperatuur zijn. Plaats de beslagkom au bain Marie, in een bak warm water. Klop met de mixer eieren en suiker tot een luchtig beslag dat als een lint van de garde druipt. Meng er dan voorzichtig de gezeefde bloem, maÔzena en bakpoeder door, met zo weinig mogelijk slagen.
Verdeel het deeg over een ingevette bakvorm van 32 cm doorsnede. Eventueel kan de bakvorm na het invetten licht bestoven worden met poedersuiker of bloem tegen het kleven. Zelf uitproberen wat het beste resultaat geeft bij jouw specifieke bakvorm.
Bak de met deeg gevulde vorm 20 ŗ 25 minuten in een op 160ļC voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een taartrooster en plaats hem dan in een met bakpapier belegde springvorm van 30 cm doorsnede.
Bestrijk de bodem vervolgens met een dun laagje lemon curd.

De vulling:
Klop de slagroom stijf en meng er dan de mascarpone, de poedersuiker en de rest van het potje lemon curd doorheen.
Giet in een diep bord wat limoncello en doop daar een voor een de lange vingers in zodat ze goed doordrenkt zijn. Laat ze niet te lang in de limoncello liggen want dan verweken ze helemaal en kun je ze niet meer hanteren.
Verdeel de helft van de vulling over de bodem. Leg de lange vingers op deze vulling zodat de hele bodem ermee bedekt wordt. Verdeel dan de rest van de vulling over de lange vingers.

Zet de taart nu een nacht afgedekt in de koelkast.

De garnering:
Haal de taart uit de springvorm en zet hem op een ronde, platte schaal.
Snijd eventueel de zijkant rondom mooi recht.
Klop de slagroom met de poedersuiker en de vanillesuiker stijf. Smeer eerst de zijkant rondom in met een dun laagje slagroom. Spuit de rest van de slagroom in rozetjes boven op de taart.
Garneer de zijkant en bovenkant met enkele flinterdunne schijfjes limoen of iets anders creatiefs.

Allergenen Informatie

Voor dit limoncellotaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Limoncellotaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Hallo Maria59, Dank voor je reactie. Uiteraard kun je ook een kleinere taart maken. Gebruik dan van alle ingrediŽnten bv. 3/4 deel. Het invriezen van deze taart heb ik nog niet geprobeerd. Zou wel mo... Lees reactie
    Louca gaf dit recept op 9 februari 2015 5 uit 5 sterren
  • Zo'n grote vorm heb ik niet in mijn bezit! 26cm is de grootste en dat is een springvorm. Maar dat kan ik toch ook wel gebruiken? Wordt hij wel wat hoger, ja...dat is dan maar zo. Deze taart lijkt me s... Lees reactie
    Maria59 gaf dit recept op 23 november 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven