Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Limburgse Vlaai recept
Limburgse Vlaai recept

Limburgse Vlaai


Ingrediënten


Bereidingswijze


Stap 1. Laat de boter smelten en voeg 100 ml melk en 100 ml water toe. Verwarm tot het mengsel lauw is. Zeef de broodmix boven een kom, voeg 25 g suiker en het botermengsel toe. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen. Stap 2. Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Doe de rijst, de rest van de melk, 1 beker slagroom, het vanillestokje, het merg, het kaneelstokje, een mespunt zout en 125 g suiker in een pan. Breng dit al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken onder af en toe roeren. Laat iets afkoelen (giet de rijst niet af). Stap 3. Verwarm de oven voor op 175 C. Vet de opstaande rand van de springvorm in met boter. Rol het deeg uit tot een cirkel van ca. 34 cm . Leg in de springvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Stap 4. Klop de eieren met een mixer tot de massa bijna wit ziet. Verwijder het vanille- en kaneelstokje uit de rijst. Spatel de eimassa door de rijst. Schep op de taartbodem, strijk glad en bak de vlaai in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat de vlaai buiten de koelkast helemaal afkoelen. Stap 5. Maak met een kaasschaaf flinters van de chocolade. Klop de rest van de slagroom met de rest van de suiker stijf. Bestrijk de taart met de slagroom en bestrooi met de chocoladeflinters.

Allergenen Informatie

Voor dit limburgse vlaai recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven